Merhaba;
Hem ata yadigarı hem de dünya mirası Fatih’te attığımız her adım buraya duyduğumuz saygının bir ifadesidir. Her bir taşına sirayet etmiş olan medeniyetin ruhuna saygıyla, her gün Fatih için hem var olanları korumak, hem de ihtiyaç duyulan yeni eserleri komşularımıza sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amaçla uzun süre önce alt yapı ve fizibilite çalışmalarına başladığımız, bilim kurulu oluşturarak hem manevi değeri hem de bugünkü fiziki durumu üzerinde araştırmalara başladığımız Yedikule Hisarı’nın kapılarını açtığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü eşsiz Fatih’e değer katmak, kendinde olan değerleri gün yüzüne çıkarmak ve bunun için her gün daha fazla çabalamakla mümkün.
Fatih’in en kıymetli mekanlarından biri olan Yedikule Hisarı’nda yürütülen restorasyon çalışmaları titizlikle devam ediyor. Doğu Roma İmparatorluğu döneminde kurulan Altın Kapı etrafında İstanbul’un Fethi sonrasında kurulan yedi kule ve örülen hisar duvarları ile şimdiki halini alan Yedikule Hisarı uzun bir restorasyon sürecinden geçecek. Bu süreçte Hisar’ın hasar almış duvarlarından başlayarak kulelerini, Altın Kapı ve pilonlarını restore edeceğiz. Bu süreç boyunca Hisar’ın kapıları ziyaretçilere açık olacak.
Hisar restorasyonuna ek olarak Fatih Sultan Mehmet Han’ın fetihten hemen sonra yaptırmış olduğu ancak bugün yalnızca minaresini görebildiğimiz Fatih Camii’nin rekonstrüksiyonu da yapılıyor. Bu camii Hisar’ın gerçek anlamda Yedikule Hisarı’na dönüşmeye başladığı zamanın maneviyatı ve ruhuna uygun olarak ziyarete açılacak.
Yedikule Hisarı İstanbul’un yıldız noktalarından birisi olageldi her zaman. Yüzyılları aşan tarihi, duvarlarına sinen efsaneler ve dönüm noktası olaylarıyla bir merkez ve kıymetli bir alan oldu her zaman. Şimdi de Yedikule Hisarı öğrenciler için bir restorasyon okulu, ziyaretçiler için tarihi bir mekan, turistler için İstanbul’u anlayabilecekleri bir yer, çocuklarımız için tarihi yaşayabilecekleri bir alan olacak.